AZ

Hollanda Türkiye maçı analizi! Hollanda-Türkiye arasında oynanan maçlar ve skorlar...

EURO 2024 Çeyrek finaldeki rakibimiz Hollanda oldu. Hollanda ile resmi karşılaşmalarda bugüne kadar 10 maça çıktık. Bu karşılaşmaların 8'i Dünya Kupası elemelerinde oynanırken ikisi ise Avrupa Şampiyonası'nda oynandı. Bunun yanı sıra rakibimizle yaptığımız 4 hazırlık karşılaşması bulunuyor. İşte Hollanda karşısında oynadığımız mücadeleler ve skorlar...








1/4












EURO 2024'te Avusturya'yı eleyerek çeyrek finale adını yazdıran A Milli Takımımız'ın rakibi Hollanda oldu. Hollanda ile ilk karşılaşma bir hazırlık maçı ile gerçekleşti. 1958'de oynanan maçı A Milli Takımımız 2-1'lik skorla kazandı. İkinci hazırlık karşılaşması bu maçtan tam bir yıl sonra oynandı. O mücadele ise 0-0 golsüz beraberlikle sonuçlandı.
 Hollanda karşısında ilk resmi müsabakaya 1994 Dünya Kupası elemelerinde çıktık. Mücadeleden 3-1 mağlup ayrılan taraf A Milli Takımımız oldu. Grupta oynanan ikinci maçta da Türkiye sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.














2/4












HOLLANDA KARŞISINDA RESMİ MAÇLARDA İLK GALİBİYET 98 DÜNYA KUPASI'NDA GELDİ!
Hollanda karşısında ilk galibiyetimizi 1998 Dünya Kupası elemeleri grup aşamasında aldık. Grubun ilk maçında Bursa Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 1-0'lık skorla kazanarak tarihimizde ilk resmi maçlardaki galibiyetimizi aldık. Grubun ikinci maçında Hollanda deplasmanında sahaya çıkan A Milli Takımımız sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.















3/4












2014 DÜNYA KUPASI'NDA RAKİBİMİZE İKİ KEZ MAĞLUP OLDUK
2014 Dünya Kupası elemelerinde yine aynı grupta yer aldığımız Hollanda karşısında iki maçtan da 2-0'lık skorla mağlup ayrıldık.





4/4












AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA İLK MAÇ 2015 YILINDA!
EUR0 2016'da A grubundaki rakiplerimiz arasında yer alan Hollanda karşısında deplasmanda oynanan maçtan 1-1'lik skorla ayrılan Türkiye, Konya'da oynanan ikinci maçı Oğuzhan Özyakup, Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın golleri ile 3-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı.
2022 DÜNYA KUPASI ELEMELERİ
2022 Dünya Kupası elemeleri G grubu'nda rakibimiz olan Hollanda karşısında ilk maçtan 4-2'lik skorla galip ayrılan A Mili takımımız, ikinci maçta rakibine 6-1'lik skorla mağlup oldu.

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
29
milliyet.com.tr

1Mənbələr