Həftədə yalnız 1-2 dəfə xəngəl yeyə bilərsiniz, çünki həddindən artıq istehlak həzm problemlərinə və artıq çəkiyə səbəb ola bilər.
Moderator.az bu barədə Gazeta.ru ROSBIOTECH Universitetinin qida sənayesi, mehmanxana biznesi və xidmət kafedrasının dosenti Dmitri Bıstrova istinadən xəbər verir.
Bununla bağlı ekspert valideynləri bir sıra amilləri nəzərə alaraq, məktəblilərin qida rasionuna xəngəl daxil etməməyə çağırıb. Mütəxəssis aydınlaşdırdı ki, bu məhsulu seçərkən vacib meyarlar yüksək keyfiyyətli inqrediyentlər və lazımsız əlavələrin olmaması olacaq.
Bıstrov belə izah edib: "Xəngəl adətən ətdən ibarətdir ki, bu da zülal, eləcə də xəmirdən karbohidratlar verir. Qaynadılmış xəmirin özü yüksək keyfiyyətli undan hazırlanırsa və tərkibində artıq yağ və ya şəkər yoxdursa, zərərli deyil".
Eyni zamanda, mütəxəssis uşağın qidalanmasının balanslı olması üçün onun qida rasionuna tərəvəz, meyvə, taxıl və digər zülal mənbələri əlavə etməyi məsləhət görüb. Xəngəl menyuya əlavə ola bilər, lakin əsas yeməyə çevrilməməlidir.
"Uşaqlar üçün optimal pəhriz yaratmaq üçün həmişə həkimə və ya diyetoloqa müraciət etmək tövsiyə olunur" dedi Bystrov.