“Kəskin mərhələdə mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri olan insanlar, eləcə də podaqra xəstələri pomidor yeməyi dayandırmalıdırlar”
Medianews.az xarici mediaya istinad edərək xəbər verir ki, bunu diyetoloq Qalina Volkova deyib.
O izah edib ki, pomidorda mədə yanması və mədə ağrısı yarada bilən limon və alma turşuları var. “Onlar həmçinin mədə-bağırsaq traktının hərəkətliliyini artıracaq, bu da xəstəliyin kəskinləşməsi zamanı xəstənin vəziyyətini ağırlaşdıracaq”, – deyə o bildirib.
Volkovanın qeyd etdiyi kimi, sidik turşusunun ifrazını gecikdirdiyinə görə, sizdə podaqra xəstəliyiniz varsa, pomidor yeməkdən çəkinməlisiniz. Həkim xatırladıb ki, podaqra orqanizmdə sidik turşusunun yığılması ilə bağlıdır.