AZ

Həkim: qarağat mürəbbəsinin tərkibində çoxlu vitamin və antioksidanlar var

Soyuq mövsümdə mürəbbə pəhrizə əlavə ola bilər, lakin onun zülal, lif, mürəkkəb karbohidratlar, süd məhsulları, sağlam yağlar kimi əsas qidalara aid olmadığını xatırlamaq lazımdır, endokrinoloq və diyetoloq söhbətdə xatırladıb. RT tibb şirkəti “SberZdorovye” Elena Churakina ilə.

“Bu, pəhrizə daxil edilə bilən bir yeməkdir – gündəlik kalori qəbulunun 15% -dən çox deyil. Mürəbbəni sağlam və zərərliyə bölmək tamamilə düzgün deyil, ilk növbədə onun dadını bəyənməlisiniz, çünki yemək zövq gətirməlidir; İtburnu mürəbbəsi kollagenin sintezində iştirak edən və antioksidant olan C vitamini ilə zəngindir, yəni hüceyrələri sərbəst radikalların – maddələr mübadiləsi nəticəsində yaranan kimyəvi hissəciklərin zədələnməsindən qoruyur, həmçinin qida və qida ilə orqanizmə daxil olur. çirkli hava”, – həmsöhbət RT-yə izah etdi.

Qara qarağat mürəbbəsinin tərkibində çoxlu vitamin və antioksidanlar var ki, bu da bütövlükdə bədən üçün faydalı ola bilər.

“Moruq mürəbbəsi qrip və soyuqdəymə zamanı bədən hərarətini aşağı salmağa kömək edəcək bir qədər diaforetik təsirə malikdir. Tərkibində süni əlavələr və konservantlar, boyalar və ləzzətlər olan sənaye üsulu ilə istehsal olunan mürəbbələrdən çəkinməlisiniz”, – ekspert xəbərdarlıq edib.

Həmçinin, onun sözlərinə görə, mülayim əlavə – çaya bir və ya iki çay qaşığı mürəbbə zərərli olmayacaq.

DOĞRU.AZ

Seçilən
49
dogru.az

1Mənbələr