“Tez dondurma xurmanın dadını qoruyacaq”
Medianews.az Lenta.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bunu bioloq Vitali Napolov deyib.
O bildirib ki, dondurmaq xurmanı daha şirin edə bilər.
V.Napolov izah edib ki, bir dəfə dondurulan xurma artıq büzücü təsir göstərmir. Mütəxəssisin sözlərinə görə, bu, aşağı temperaturda taninlərin məhv olması ilə bağlıdır – özlülük yaradan taninlər.
Xurmanı dondurduqdan sonra şirin saxlamaq üçün Napolov tez dondurma üsulundan istifadə etməyi və meyvələri dondurucunun üstünə qoymağı məsləhət görüb.
“Xurmanı bir təbəqəyə qoyun ki, yaxşı və tez donsunlar”, – deyə o bildirib. O, xurmanı torbalarda saxlayıb dondurmağı təklif edib, əks halda meyvə tez nəmini itirəcək və bu da onun dadına pis təsir edəcək.
Mütəxəssis əlavə edib ki, onu dondurucuda altı aya, temperaturun mənfi 18 dərəcədə saxlandığı müasir kameralarda isə bir ilədək saxlamaq olar. Eyni zamanda, onu soyuducuda deyil, otaqda əritmək daha yaxşıdır.