EN

Ordu'da sel sularına kapılan yaşlı kadından acı haber!

Samsun'un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde şiddetli yağış etkili olurken cadde ve sokaklar ile iş yerlerini su bastı. Ordu'da da sele kapılan bir vatandaş hayatını kaybetti.











Samsun'un Terme ilçesinde öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak nedeniyle Bağsaray Mahallesi'nden geçen Kocaman Irmağı taştı, bölgedeki Evci ile Sakarlı ırmakları da debileri yükselerek taşma noktasına geldi.Haberin Devamı
Taşkın sonucu tarım arazileri su altında kaldı, arazide otlayan 8 büyükbaş hayvan da suya kapıldı. Hayvanlara, yapılan çalışma sonucu sürüklendikleri bölgede sağ olarak ulaşıldı. Terme Sanayi Sitesi'nde de taşkın nedeniyle su baskını yaşandı. Bölgede ekipler, iş makineleriyle çalışma başlattı.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Meteoroloji haritayı günceledi! Aşırı sıcaklar geliyor
Haberi Görüntüle




DSİ Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, bölgede etkili olan yağış nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara karşı ekiplerinin çalışma başlattığını söyledi.












1/13












2/13












3/13












4/13












5/13












6/13












7/13












8/13












9/13












10/13












11/13












12/13












13/13

















Gece saatlerinden bu yana vatandaşları aşırı yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardıklarını belirten Çelik, AFAD, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme Belediyesi, Terme Kaymakamlığı ve jandarma ekiplerinin çalışma yürüttüğünü anlattı.
Büyükbaş hayvanları suya kapılan Fatih Yazıcı ise hayvanlarının arazide otladığı sırada aşırı yağıştan dolayı ırmakların taştığını dile getirdi. Evci Mahallesi Muhtarı Selahattin Gemrik de ana köprüleri ağaçların tıkadığını, bu nedenle su taşkınları yaşandığını belirtti.Haberin Devamı



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çarşamba ilçesinde de sağanak su baskınına yol açtı
Haberi Görüntüle




Salıpazarı ilçesinde de sağanak etkili oldu. Öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış, ilçe merkezinden geçen Terme Çayı'nın debisini yükseltti, cadde ve sokaklar ile iş yerlerini su bastı.
Belediye ekipleri, iş makineleri ile taşkın yaşanan bölgede çalışma yürüttü.
Yetkililer, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları dere kenarlarından uzak durmaları konusunda uyardı.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bankada parası olanlar dikkat: Aylık getiri belli oldu! Faizlerde 1.5 aylık düşüş sona erdi
Haberi Görüntüle










ORDU'DA SEL CAN ALDI
Alınan bilgiye göre, Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sele dönüştü. Bu sırada ilçenin Çay Mahallesi'nde ikamet eden 83 yaşındaki Hatice Kocakoç, sel sularında kapıldı.
Vatandaşların durumu fark etmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Karakoç'un cenazesi, suya kapıldığı yerin 2 kilometre uzağında bulundu.
AFAD'DAN SON DAKİKA UYARISI
Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre;
- 7 Temmuz Pazar günü, gece saatlerinden itibaren; Trabzon ve Giresun'da
- 8 Temmuz Pazartesi günü, sabah saatlerinden itibaren; Samsun'un doğusunda yerel olarak kuvvetli, Ordu çevrelerinde çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.Haberin Devamı
AFAD'dan yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." denildi.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İspanyol basınında gündem Arda Güler! Maradona benzetmesi
Haberi Görüntüle

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün

Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Chosen
75
milliyet.com.tr

1Sources